آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟ - دندانپزشکی آراد

آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟

آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟

اگر شرایط کاری درست باشد و یک بی حسی خوبی داشته باشیم و بیمار هم همکاری لازم را داشته باشد موقع جراحی قاعدتا بیمار دردی را احساس نمی کند. بیمار در حقیقت فشار گذاشتن ایمپلنت و دست دندانپزشک، فشار دریلینگ را احساس می کند.  چون با بی حسی، حس پایانه های فشار از بین نمی روند بلکه حس پایانه های درد از بین می روند یعنی به شدت آستانه تحریک بالا می رود و از این رو جراحی ایمپلنت و هر جراحی دیگری اگر شرایط مناسبی داشته باشند معمولا دردناک نیست . بحث درد موقعی که کار به اتمام می رسد و اثر بی حسی از بین می رود مطرح میشود. اگر لثه با تیغ باز شده باشد، آسیب بافتی داشته باشیم، پیوند استخونی داشته باشیم که همه اینها هر چقدر پیچیده تر باشد شرایط درد، التهاب و باد کردن آن ناحیه را خواهیم داشت ولی اینها هم تمهیداتی دارند که خوردن مسکن مثل ژلوفن و ایبوبروفن برای کاهش درد توصیه می شود. اگر خیلی زیاد باشد قرص کتورولاک تجویز می شود.  معمولا کمتر سراغ آمپول های کورتونی می رویم.

دندانپزشکی آراد نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟ برای صحبت با دندانپزشکی آراد کلیک کنید.
بپرس مشاوره رایگان

زمانی که پیوند استخوان داریم بهتر است در اطراف ناحیه ای که کار انجام می دهیم التهاب ایجاد شود، این التهاب با عفونت تفاوت دارد. مثلا کسانی که دندان عقل خود را می کشند و یا ایمپلنت انجام می دهند بیمار شب همان روز یا روز بعد تماس می گیرد و گله داردکه صورتم باد کرده است و التهاب دارد و باید آنتی بیوتیک مصرف کنم، در خیلی از موارد اگر شرایط کاری مناسب و کاملا استریل باشد بعد از جراحی آنتی بیوتیک تجویز نمی کنیم. ولی وقتی صورت بیمار ورم می کند فکر می کند عفونت کرده است شروع به مصرف آنتی بیوتیک می کند. در حقیقت این التهاب برای ایمپلنت چیز خوبی است برای اینکه وقتی یک التهاب صورت می گیرد عوامل التهابی به آن قسمت سرازیر می شوند، عوامل التهابی برای تشکیل، تحلیل و شکل گیری استخوان خیلی خوب است. مثلا اگر بیمار یک آمپول دگزامتازون یا بتامتازون ال ای تزریق کند، به شدت التهاب را پایین می آورد که این مطلوب نیست. خیلی کم کورتون ها را  تجویز می کنیم.  شاید بعد از کشیدن دندان عقل تجویز شود چون در اینجا قرار نیست ایمپلنتی کار گذاشته شود، ولی برای ایمپلنت بهتر است سراغ کورتون ها نرویم و بیشتر سراغ تسکین درد برویم که شرایط فیزیولوژیک  طی شود و بهبودی صورت گیرد. ولی به هر حال چون جراحی پیچیده ای است، آسیب بافتی زیاد است، شرایط استخوان می تواند مناسب نباشد، شرایط سیستمیک بیمار شاید مناسب نباشد، بیمار از نظر تغذیه شرایط مناسبی نداشته باشد و بدنش ضعیف باشد همه اینها دست به دست هم می دهند که حتی اگر دندانپزشک درمان را به صورت ایده آل انجام داده باشد؛ بعد از جراحی درد داشته باشیم، دردهایی که شاید اصلا با این مسکن ها به راحتی بهبود پیدا نکند. در نهایت می توان کارهایی را انجام داد و آن را کنترل کرد که درد بیمار به طور کامل از بین برود.

جراحی ایمپلنت چقدر درد خواهد داشت؟

میزان درد ایمپلنت دندان به چندین مورد بستگی دارد. اصلی‌ترین عامل به نوع جراحی برمی گردد. اگر پیوند استخوان انجام داده‌اید، پس کاملا طبیعی است که انتظار درد داشته باشید. اگر ایمپلنت دندان بدون هیچگونه جراحی اضافی (مانند جراحی پیوند استخوان) باشد، درد آن شبیه به کشیدن دندان خواهد بود.

 

همان طور که قبلا اشاره کردیم، تورم معمولا طی ۳ تا ۵ روز از بین می‌رود، و ۹۹ درصد درد ایمپلنت دندان طی ۷ تا ۱۰ از بین خواهد رفت. اما یک حقیقت جالب درباره جراحی وجود دارد. به دلایلی درد اولیه طی ۲ تا ۳ روز از بین می‌رود و سپس در روز‌های ۴ و ۵ ناگهان درد بیشتری را احساس خواهید کرد. وحشت نکنید. این موضوع لزوما به این معنی نیست که اشتباهی روی داده است. این امر گاهی اتفاق می‌افتد. تنها موضوع مهم این است که حواس تان باشد تورم دوباره برنگردد.

اگر احساس کردید که تورم دوباره ظاهر شده است، سریع با پزشک خود تماس بگیرید. این حالت می‌تواند نوعی عفونت باشد که نیاز به آنتی بیوتیک خواهد داشت. یکی دیگر از عوامل مهم در میزان درد ایمپلنت دندان، به روند بهبود فرد بستگی دارد؛ به نظر می‌رسد که برخی از افراد، خیلی سریعتر از دیگران بهبود می‌یابند. آن‌ها درد و تورم کمتری را تجربه می‌کنند. برای این افراد خوش شانس، ایمپلنت اغلب بسیار ساده است!

 

یک هفته تا ۱۰ روز پس از ایمپلنت دندان، درد باید کاملا برطرف شده باشد. اگر هنوز درد زیادی دارید، ممکن است مشکلی وجود داشته باشد. مشکلاتی مانند:

  • شل شدن کلاهک بهبودی

کلاهک بهبودی نوعی پیچ کوچک بوده که بر روی ایمپلنت قرار داده می‌شود تا به محل جراحی اجازه بهبودی داده شود. زمانی که بعدا روکش روی ایمپلنت نصب شود، این کلاهک برداشته خواهد شد.

در زمان بهبودی، ممکن است این کلاهک شل شود. این امر باعث تحریک لثه و بروز درد می‌شود. دندانپزشک این کلاهک را برداشته، داخل ایمپلنت را تمیز می‌کند و سپس یک کلاهک جدید و ضد عفونی شده با ژل ضد باکتریایی، مانند ژل کلرهگزیدین را دوباره نصب می‌کند.

  • شل شدن ایمپلنت.

در برخی موارد، ایمپلنت می‌تواند شل شود. دلایل متعددی برای این اتفاق وجود دارند، اما مهم این است که این حالت می‌تواند دردناک باشد. گاهی اوقات با گذشت زمان، ایمپلنت ممکن است به استخوان جوش بخورد و ثابت شود. هرچند معمولا ایمپلنت شل شده را باید از دهان خارج کرد.

  • عفونت.

لثه یا استخوان می‌توانند بعد از جراحی دچار عفونت شوند. در این شرایط، پزشک آنتی بیوتیک تجویز خواهد کرد. برای عفونت‌های لثه، دهانشویه‌های حاوی پراکسید اکسیژن می‌توانند بسیار موثر باشند.

  • فشار موقت بریج بر روی لثه.

گاهی بیماران می‌خواهند تا بهبود ایمپلنت، از نوعی دندان موقت استفاده کنند. اگر این حالت بر روی لثه زیاد فشار آورد، می‌تواند موجب درد شود.

  • نکروز استخوان.

این اتفاق بسیار نادر است که استخوان اطراف ایمپلنت توسط گرمای مته جراحی دچار آسیب شود. اگر این اتفاق بیفتد، استخوان بهبود پیدا نخواهد کرد. این حالت بسیار دردناک است. در این شرایط تنها می‌توان ایمپلنت و لایه استخوان مرده را خارج کرد و اجازه داد تا این ناحیه بهبود یابد. می‌توان از پیوند استخوان برای پر کردن فضای خالی استفاده کرد.

برای تسکین درد ایمپلنت دندان چه کاری می‌توان انجام داد؟

در مراحل اولیه بهبودی، پس از جراحی که می‌تواند ۷ تا ۱۰ روز طول بکشد، چندین کار وجود دارند که می‌توانید برای تسکین درد ایمپلنت دندان انجام دهید.

۱. برای تسکین درد ایمپلنت دندان می‌توانید از دارو‌های مسکن استفاده کنید. یکی از موثرترین آنها ایبوپروفن است. می‌توانید از ایبوپروفن ۴۰۰ میلیگرم، هر ۸ ساعت یکبار استفاده کنید. پزشک در صورت نیاز، ممکن است دارویی قوی‌تر برای شما تجویز کند.

۲. برای تسکین تورم گونه یا لب خود می‌توانید بلافاصله بعد از جراحی، بر روی آن‌ها یخ بگذارید. برای پیشگیری از سرمازدگی صورت خود، بهتر است قالب‌های یخ را درون یک حوله پنبه‌ای بسیار نازک قرار دهید.

۳. پس از جراحی، لثه‌ها تا ۳ روز کاملا حساس خواهند بود. می‌توانید از آب نمک ولرم برای شستشوی لثه‌ها استفاده کنید. این کار را با ملایمت انجام دهید. بسیار مهم است که آب را در دهان خود با شدت غرغره نکنید. بدین منظور آب نمک را به مدت ۱۰ الی ۲۰ ثانیه در دهان خود نگه دارید، سپس آن را بیرون بریزید. این کار را چند بار تکرار کنید. بهتر است در روز اول پس از جراحی، هر دو ساعت یک بار به مدت ۲ دقیقه این کار را انجام دهید.

۴. در نهایت بهتر است برای روز اول، غذایی سرد و نرم بخورید مانند بستنی یا ماست میوه‌ای.

سوالات خود را از بپرسید
  • مینا

    عرض سلام. مادرم ۵۰ سالشون هست. ۵ ساله دندان مصنوعی دارند(کامل). الان استخوان لثه هاشون تحلیل شده و دندان مصنوعی شون ثابت نمیمونه. آیا راهی برای جلوگیری از تحلیل بیشتر و یا حتی بهبود هست؟ متاسفانه ایشون دیابت هم دارند .

  • ربابه رستمی

    سلام شبتون بخیر آقای سلطانی رستمی هستم سه شنبه ایمپلنت کردم زیر چونه پایین لپم ورم کرده وکبود شده درد هم دارم این طبیعیه دسترسی وشماره ای هم ندارم که عکس گرفتم بفرستم براتون راهنمایی کنید ممنون

  • سیدآریا

    باسلام. مادرم 49 ساله است و تا به حال فقط یک دندان آسیا فک پایین را کشیده و 12 دندان سالم 22 دندان سالم و بقیه را پرکرده وقتی مسواک می زد از دندان جلویی فک پایین کمی خونریزی داشت به جراح آقای دکتر مهدی سلمانی مراجعه کردیم دو جلسه کورتاژ لثه تجویز کرد یک جلسه انجام شده مادرم نمی خواهد برای جلسه دوم برود چون فکر می کند ضروری نیست و دندانهایش خوب شده و کورتاژ دوباره به استحکام دندان هایش آسیب می رساند چه کار کنیم آیا به نظر شما جلسه دوم برویم یا نه؟

    • دندانپزشکی آراد

      با سلام در صورت تشخیص مشکل لثه؛ حتماً درمان را کامل کنید. ممنون

  • alo_admin

    با سلام و درود خدمت دکتر عزیز خواستم راهنمایی بفرمایید ایمپلنت کره‌ای بهتر است یا سوئیسی. ممنون از لطف شما و پاسخ تون

    • دندانپزشکی آراد

      سلام؛ ایمپلنت ها رو نباید بر اساس کشور سازنده طبقه بندی کرد. شاید یک برند کره ای از یک برند سوییسی بهتر باشد. ولی به طور کلی ایمپلنتهای سوییسی کیفیت بالاتری دارند. ممنون

  • لغو پاسخ